De in Wilrijk gevestigde transportspecialist FT Group is een innovatief familiebedrijf dat in 2002 startte als monteur van transportbanden. Vandaag telt het bedrijf 30 werknemers en 300 klanten en is het gespecialiseerd in totaaloplossingen voor transportsystemen, automatisatie en robotica voor industriële en logistieke bedrijven. Sinds kort werkt het bedrijf 100% in de Cloud met zijn IT-infrastructuur.

Het bedrijf werkt met meer dan 7000 materialen en componenten, die allemaal worden beheerd in een ERP dat het volledige productiesysteem van A tot Z in goede banen leidt. Dit ERP-systeem is gekoppeld aan 3D-software voor ontwerpen en tekeningen, en aan een volledig een accountingpakket. De techniekers van FT Group zijn allemaal uitgerust met een tablet zodat ze steeds alle info kunnen raadplegen terwijl ze aan het werk zijn bij klanten.

U kan de taal van de ondertiteling hierboven in het YouTube venster aanpassen (wieltje settings).

Heel recent besliste FT Group om zijn hele IT-infrastructuur naar de Cloud te brengen. Een verouderde IT-infrastructuur en een andere focus voor de in-house IT-manager waren de 2 belangrijkste redenen die aan de basis stonden van deze beslissing.

Verouderde IT-infrastructuur

De eerste voorname reden voor de overstap naar de Cloud was de lokale (on-premise) IT-infrastructuur, die betrekkelijk verouderd was en dus vroeg of laat vervangen zou moeten worden. Dit zou een belangrijke investering vereisen. Overstappen op Cloud-servers kon deze kost voorkomen.

In-house IT Manager

De tweede, en niet minder belangrijke, reden was dat de IT Manager steeds minder beschikbaar was wegens andere prioriteiten binnen de onderneming. FT Group moest dus op zoek naar een permanente oplossing voor zijn IT-beheer.

We zijn zeer tevreden van ITCE als onze IT-partner en zouden hier zeker opnieuw voor kiezen. Onze samenwerking verloopt zeer vlot en samen proberen we constant te verbeteren.

Hans De Backer

CFO, FT Group

Cloudmigratie

FT Group kon rekenen op ITCE voor het traject naar de Cloud. De hele operatie duurde minder dan 3 maanden en werd zorgvuldig voorbereid en gepland door een Technical Accountmanager van ITCE. Op de dag van de uiteindelijke migratie waren er verschillende ITCE-architecten aanwezig, zodat alles feilloos kon worden afgerond. Momenteel staat alles in de Cloud, zowel het ERP-systeem, de 3D-software als het accountingpakket.

IT-support

De volledige IT-support van FT Group wordt beheerd door ITCE, via een Service Level Agreement. Dit omvat niet enkel support voor Clouddiensten maar ook alle support i.v.m. het lokale netwerk (firewall, netwerkswitches), alsook het leveren en installeren van alle hardware.

Momenteel onderzoekt ITCE hoe er nog meer aan IT-kostenoptimalisatie kan gedaan worden en wordt er werk gemaakt van een Disaster Recovery Plan.

Door te opteren voor een IT-infrastructuur in de Cloud kiest FT Group voor een performante en veilige IT-oplossing ondersteund door Microsoft. Bovendien is deze IT-setup enorm flexibel, zowel naar boven als naar beneden. Zo is FT Group zeker dat het steeds de beste prijs betaald.

Werk met ITCE als je erkende Cloudpartner van Microsoft

Wij kunnen je helpen om de huidige IT situatie van uw bedrijf te analyseren. Gratis en volledig vrijblijvend! Contacteer ons voor een afspraak.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Abonneer

Voer uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Dank u voor uw inschrijving!