UNIFIED COMMUNICATIONS

Unified Communications — apparatuur, software en diensten — bieden en combineren meerdere zakelijke communicatiekanalen, zoals spraak, video, persoonlijke en teamberichten, voicemail en het delen van inhoud.

TELEFONIE (COMMUNICATIESYSTEMEN)

Het meest gekende onderdeel van unified communications is telefonie maar omvat tegenwoordig veel meer. Men spreekt dan ook niet meer van telefooncentrales maar van heuse communicatiesystemen. ITCE installeert en configureert communicatiesystemen in een cloudomgeving.

Dit wil zeggen dat er geen fysieke telefooncentrale meer nodig is in uw organisatie. Uw medewerkers kunnen zo 100% flexibel klanten te woord staan, chatten en vergaderen via de computer of de smartphone. Wij zorgen ook voor een naadloze integratie met Microsoft Teams zodat er vlot kan worden geschakeld tussen de verschillende apps.

Unified communications omvat ook ondermeer alle hardware en software die ervoor zorgen dat uw organisatie op een georganiseerde en gestructureerde manier inhoud kan verspreiden naar al haar doelgroepen. Dit kunnen klanten en prospects zijn maar evengoed partners of interne medewerkers. Digital signage (beeldschermcommunicatie) of geautomatiseerde e-mailhandtekeningen komen hiervoor zeker in aanmerking.

Bij ITCE kunt u terecht voor beide oplossingen.

DIGITAL SIGNAGE

Digital signage is de aangewezen manier om werknemers, klanten, bezoekers en voorbijgangers te informeren te inspireren en te stimuleren. Bezoekers worden op de hoogte gesteld via een elektronisch bord in de desbetreffende ruimte.
De toepassingen zijn bijna eindeloos.

CREËER PROFESSIONELE
E-MAILHANDTEKENINGEN

Het kan een uitdagende taak zijn om bedrijfsbrede e-mailhandtekeningen te implementeren voor uw organisatie. Centraal beheer hiervan zorgt voor een uniforme en professionele uitstraling.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Share This