Alle horecazaken in Boom krijgen ondersteuning met de registratie-app van ITCE. De maandelijkse kosten voor zo’n app of abonnement, neemt het lokaal bestuur voor zijn rekening.

   

  Net als elders moeten ook in Boom alle bezoekers van horecazaken individueel geregistreerd worden. “We willen de uitbaters hierin bijstaan en bieden een uniform systeem of dezelfde registratie-app aan. Hiermee is Boom een van de eerste gemeenten in Vlaanderen die dit proactief en gratis aanbiedt. Het gaat om een registratie-app op basis van abonnementskosten per maand per zaak. Voor kleinere horecazaken kan zelfs een lage kost kost al een drempel zijn om het niet te installeren”, legt burgemeester Jeroen Baert uit.

  Boom is een van de eerste gemeenten in Vlaanderen die dit proactief en gratis aanbiedt.

  Jeroen Baert

  Burgemeester, Boom

  Uit een eerste bevraging bij een veertigtal horecazaken blijkt er veel interesse te bestaan. Het systeem werkt eenvoudig. De QR-code inscannen bij aankomst en eenmalig uw gegevens invoeren. Er kan ook ‘uitgescand’ worden. Alle gegevens worden vier weken beveiligd bijgehouden door de DPO (data protection officer) van het lokaal bestuur. Enkel bij een besmetting worden ze geraadpleegd. 

  Meer info over de registratie-app

  Subscribe To Our Newsletter

  Subscribe To Our Newsletter

  Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

  You have Successfully Subscribed!