AZURE VIRTUAL DESKTOP

Een beveiligde, virtuele Windows 10-ervaring vanaf elke locatie

WAT IS AZURE VIRTUAL DESKTOP

Azure Virtual Desktop (AVD) is een clouddienst voor het virtualiseren van bureaubladen en applicaties. Zo kunnen gebruikers op virtuele Windows 10-omgevingen werken. Met andere woorden, Windows 10 en alle applicaties draaien op een Microsoft server en de gebruiker gaat hier virtueel mee aan de slag. Hierdoor kunnen er ook snel meerdere identieke sessies opgezet worden, afhankelijk van de noden van de gebruiker(s) en/of teams.

Azure Virtual Desktop lijkt daarmee op RDS (Windows Remote Desktop Services), maar bij AVD is het beheer ondergebracht in Azure en krijgt iedere gebruiker een volwaardige Windows 10 desktop tot zijn of haar beschikking.

OVERAL EN OP ELK APPARAAT TOEGANG TOT HET BUREAUBLAD EN DE TOEPASSINGEN VAN WINDOWS 10

Onafhankelijk van het type apparaat (Windows, Mac, iOS, Android of een ander apparaat met een HTML5-webclient) kunt u met uw eigen apparaat (BYOD) een externe verbinding met uw Enterprise-ervaring instellen met Azure Virtual Desktop. IT-personeel kan kiezen welke Azure VM aan de behoeften van hun team voldoet en kan gebruikmaken van het voordeel van Windows 10-multisessie dat alleen Azure biedt. Met Windows 10-multisessie kunt u eenvoudig interactieve sessies met meerdere gelijktijdige gebruikers uitvoeren met dezelfde implementatie, wat een kostenbesparing oplevert.

MAAK GEBRUIK VAN DE NAADLOZE MICROSOFT TEAMS- EN MICROSOFT OFFICE-ERVARING

Met RDS ondervinden veel van uw klanten geen goede Microsoft 365 ondersteuning. Zo wordt de OneDrive client niet ondersteund op Windows Servers en zijn er Exchange Online & Outlook cache issues. Met Azure Virtual Desktop zijn deze problemen opgelost. Bied werknemers dezelfde ervaring als een lokaal bureaublad of laptop, of u nu uw Postvak IN beheert met Outlook, bestanden deelt in OneDrive of samenwerkt met collega’s via Microsoft Teams-vergaderingen.

VERLAAG DE KOSTEN

Met AVD hebben klanten maar één licentie nodig, ook zijn grote investeringen in nieuwe hardware niet meer nodig. Via een maandelijks betaalmodel zijn uw klanten voorzien van de meest recente hardware. Alle remotedesktop infrastructuur componenten (hosten, installeren, configureren en beheren) zijn niet meer nodig. Dit vertaalt zich door naar geen kosten voor on-premise investeringen. Daarbij kunnen meerdere gebruikers op één infrastructuur wat de optimalisatie van de schaalbaarheid helpt en kostentechnisch interessant is, want er wordt enkel betaald voor het daadwerkelijke gebruik.

Security

Maak veilig virtuele werkplekken met Azure Virtual Desktop.

Kosten

Met AVD hebben gebruikers maar één licentie nodig en zijn grote investeringen in nieuwe, krachtige hardware niet meer nodig. 

Virtualisatie

Verminder ongebruikt verwerkingsvermogen gebaseerd op de behoeften van gebruikers en teams.

Bring your own device

Externe medewerkers hebben veilig toegang tot bedrijfsresources vanaf hun eigen onbeheerde apparaten.

Geen VPN-vertraging

Door migratie naar Azure Virtual Desktop op Azure profiteer je van meer schaalbaarheid als zich een crisis voordoet.

Op afstand werken

Met Azure Virtual Desktop kun je eenvoudig vanuit thuis werken.

Azure Virtual Desktop Essentials

Intro en volledige rondleiding

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Azure Virtual Desktop?

Neem dan hieronder contact op met ons cloud team.

FT Group brengt zijn hele IT-infrastructuur naar de Cloud

De in Wilrijk gevestigde transportspecialist FT Group is een innovatief familiebedrijf dat in 2002 startte als monteur van transportbanden. Vandaag telt het bedrijf 30 werknemers en 300 klanten en is het gespecialiseerd in totaaloplossingen voor transportsystemen,...

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Share This