Het mobiliteitsbureau MINT uit Mechelen (België) kiest resoluut voor een toekomstgerichte IT-oplossing met ITCE en migreerde al haar IT-systemen naar de Cloud.

MINT is een verkeers- en mobiliteitsbureau uit Mechelen dat de laatste jaren een sterke groei doormaakte. Het bedrijf levert kwalitatief en betrouwbaar mobiliteitsadvies voor steden, gemeenten, overheden, NMBS, De Lijn en grote private ondernemingen en projectontwikkelaars. Dit kunnen zowel circulatieplannen, verkeermodellen, fietsstudies als parkeerstudies zijn.

Bij de opstart in 2007 werd de IT bij MINT intern geregeld via Google-diensten. Dankzij een constante groei van 15 jaar steeg het personeelsaantal van het adviesbureau van 5 naar meer dan 30 werknemers. Door een continue stroom aan nieuwe opdrachten, schat het bedrijf de komende jaren haar personeelsaantal nog extra te zien toenemen met 2 à 3 personen per jaar.

Het berekenen van verkeersmodellen vergt heel krachtige en performante hardware-systemen. Vroeger waren dat lokale servers die dag en nacht bleven draaien. Vandaag zijn dat Cloud-servers die enkel worden aangesproken door onze medewerkers wanneer we die rekencapaciteit effectief nodig hebben.

Bruno Villé

CEO, MINT

Ook het aantal en de omvang van de verwezenlijkte verkeersplannen -of modellen zijn door de jaren heen exponentieel meegegroeid. Verkeersmodellen bevatten berekeningen gebaseerd op big data, zoals bevolkingscijfers, tewerkstellingscijfers en verkeerscijfers. Zulke variabelen zorgen al snel voor resultaten ter grootte van soms tientallen gigabytes.

Tot voor kort werden deze bestanden beheerd op lokale servers, maar dit had een directe impact op o.a. de veiligheid en de kwaliteit van een back-up en de toegankelijkheid. Het werd meer dan tijd voor een performante Cloud-oplossing.

Het was de bedoeling om bij MINT de eigen IT-medewerkers minder te belasten zodat deze zich meer konden focussen op hun kerntaken. Door gebruik te maken van de Support-as-a-service dienst van ITCE kan iedereen bij MINT ons 24/7 bereiken voor ondersteuning. En zonder een financiële kater achteraf.

Lieven Janssens

Technical Accountmanager , ITCE

MINT koos voor ITCE om de overstap naar de Cloud in goede banen te leiden. Een krachtige oplossing met Microsoft 365 en Azure Virtual Desktop, in combinatie met de all-in-one formule van ITCE en de zeer transparante prijssetting, was hier 100% doorslaggevend.

Na de uitgebreide voorbereidingsfase, met onder meer het kopiëren van de grote bestanden, verliep de overstap zeer vlot. Op een uur tijd werd er overgestapt van het oude naar het nieuwe systeem met zo goed als geen downtime, en dit onder begeleiding van ITCE ter plaatse.

We waren op zoek naar een partner alsof het een collega was en ik denk dat we die met ITCE gevonden hebben!

Bruno Villé

CEO, MINT

Werk met ITCE als je erkende Cloudpartner van Microsoft

Wij kunnen je helpen om de huidige IT situatie van uw bedrijf te analyseren. Gratis en volledig vrijblijvend! Contacteer ons voor een afspraak.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Abonneer

Voer uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Dank u voor uw inschrijving!