Windows Virtual Desktop

Een beveiligde, virtuele Windows 10-ervaring vanaf elke locatie

Wat is Windows Virtual Desktop?

Windows Virtual Desktop (WVD) is een clouddienst voor het virtualiseren van bureaubladen en applicaties. Zo kunnen gebruikers op virtuele Windows 10-omgevingen werken. Met andere woorden, Windows 10 en alle applicaties draaien op een Microsoft server en de gebruiker gaat hier virtueel mee aan de slag. Hierdoor kunnen er ook snel meerdere identieke sessies opgezet worden, afhankelijk van de noden van de gebruiker(s) en/of teams.

Windows Virtual Desktop lijkt daarmee op RDS (Windows Remote Desktop Services), maar bij WVD is het beheer ondergebracht in Azure en krijgt iedere gebruiker een volwaardige Windows 10 desktop tot zijn of haar beschikking.

Voordelen van Windows Virtual Desktop

Bring your own device

Externe medewerkers hebben veilig toegang tot bedrijfsresources vanaf hun eigen onbeheerde apparaten.

Kosten

Met WVD hebben gebruikers maar één licentie nodig en zijn grote investeringen in nieuwe, krachtige hardware niet meer nodig. 

Virtualisatie

Verminder ongebruikt verwerkingsvermogen gebaseerd op de behoeften van gebruikers en teams.

Toegestane toegang

Maak veilig virtuele werkplekken met Windows Virtual Desktop.

Geen VPN-vertraging

Door migratie naar Windows Virtual Desktop op Azure profiteer je van meer schaalbaarheid als zich een crisis voordoet.

Op afstand werken

Met Windows Virtual Desktop kun je eenvoudig vanuit thuis werken.

Overal en op elk apparaat toegang tot het bureaublad en de toepassingen van Windows 10

Onafhankelijk van het type apparaat (Windows, Mac, iOS, Android of een ander apparaat met een HTML5-webclient) kunt u met uw eigen apparaat (BYOD) een externe verbinding met uw Enterprise-ervaring instellen met Windows Virtual Desktop. IT-personeel kan kiezen welke Azure VM aan de behoeften van hun team voldoet en kan gebruikmaken van het voordeel van Windows 10-multisessie dat alleen Azure biedt. Met Windows 10-multisessie kunt u eenvoudig interactieve sessies met meerdere gelijktijdige gebruikers uitvoeren met dezelfde implementatie, wat een kostenbesparing oplevert.

Maak gebruik van de naadloze Microsoft Teams- en Microsoft Office-ervaring

Met RDS ondervinden veel van uw klanten geen goede Microsoft 365 ondersteuning. Zo wordt de OneDrive client niet ondersteund op Windows Servers en zijn er Exchange Online & Outlook cache issues. Met Windows Virtual Desktop zijn deze problemen opgelost. Bied werknemers dezelfde ervaring als een lokaal bureaublad of laptop, of u nu uw Postvak IN beheert met Outlook, bestanden deelt in OneDrive of samenwerkt met collega’s via Microsoft Teams-vergaderingen.

Verlaag de kosten

Met WVD hebben klanten maar één licentie nodig, ook zijn grote investeringen in nieuwe hardware niet meer nodig. Via een maandelijks betaalmodel zijn uw klanten voorzien van de meest recente hardware. Alle remotedesktop infrastructuur componenten (hosten, installeren, configureren en beheren) zijn niet meer nodig. Dit vertaalt zich door naar geen kosten voor on-premise investeringen. Daarbij kunnen meerdere gebruikers op één infrastructuur wat de optimalisatie van de schaalbaarheid helpt en kostentechnisch interessant is, want er wordt enkel betaald voor het daadwerkelijke gebruik.

Windows Virtual Desktop Essentials

Intro en volledige rondleiding

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Windows Virtual Desktop?

Neem dan hieronder contact op met ons cloud team.

Sany Group kiest voor de toekomst met een cloudmigratie naar Azure

Om het hoofd te bieden aan fundamentele veranderingen in haar branche, en om haar capaciteiten als globale end-to-end verzend- en logistieke dienstverlener te helpen uitbreiden, maakte Sany Group de overstap van private Cloud met Citrix naar de public cloud van...

Bent u klaar voor de cloud?

Share This